Höstlov 4

Ide & Värdegrund

Föreningen bygger sin verksamhetsidé på värdegrunden ”Glädje” och ”Gemenskap” vilket närmare beskrivs Gröna Vägen. Tanken är att alla är välkomna till föreningen, som spelare, ledare, stödmedlemmar eller familjemedlemmar.

Som brett arbetande ungdomsförening eftersträvar Önnereds HK att nå ut till och välkomna så många barn och ungdomar som möjligt inom upptagningsområdet. Föreningen utvecklar barn och ungdomar inom handbollsspel och verkar samtidigt mot att ge dem god självkänsla och utveckla dem till hälsosamma och goda samhällsmedborgare.

Föreningens vision är att kontinuerligt utveckla sin verksamhet och anläggning för att vara det bästa idrotts- och förenings-alternativet för barn, ungdomar och familjer i västra Göteborg. Detta för att ge Önnereds HK en identitet som en av Sveriges trevligaste handbollsföreningar där spelare i alla åldrar vill vara med, samt gästande lag, funktionärer och domare alltid känner sig välkomna.

Föreningens arrangemang ska med glädje och gemenskap locka medlemmar och besökare till verksamheten.

Som en del i föreningens vision behövs representationslag inom herr och dam då detta sporrar de ungdomar som vill satsa på handbollen. Genom Handbollsakademin ges då möjlighet för dessa spelare att stanna kvar och utvecklas inom föreningen.

Klubbens vision innefattar också att bedriva breddlag för de äldre ungdomar och seniorspelare som av kärlek och glädje till sporten och vännerna i föreningen vill spela handboll utan att elitsatsa.

 

I Önnereds HK eftersträvar vi att:

Ha roligt

Stödja flickor och pojkar i alla lag rättvist

Vara en brett arbetande ungdomsförening

Bry oss om och ta ansvar för våra medlemmar

Få hela familjen engagerad